مهر نوشت:
نائب رئیس مجلس ششم با بیان اینکه اصلاح طلبان بارها گفته اند که هیچ سهم خواهی ندارند، آنها مطالباتی دارند که در هر دولتی که باشد آن را پیگیری خواهند کرد، تاکید کرد: آن چیزی که اصلاح طلبان می خواهند این است که آقای دکتر روحانی در آن برنامه هایی که ارائه کردند و در آن مواضع که گرفتند موفق باشند.
محمدرضا خاتمی در حاشیه همایش تقدیر از عارف، حمایت از روحانی در پاسخ به این سوال که نظر شما در مورد این سخن آقای شریعتمداری که در انتخابات ریاست جمهوری گفتمان اصولگرایی پیروز شد چیست، گفت: اتفاقی که در 24 خرداد افتاد آنقدر بزرگ بود که ایراد ندارد اگر هر کس در آن احساس کند پیروز شده است.
وی ادامه داد: امیدوارم ایشان هم خوشحال باشند و احساس پیروزی داشته باشند.
خاتمی با اظهار اینکه موضوع مهمی که در انتخابات اخیر افتاد پیروزی صداقت و اخلاق بود، بیان کرد: این انتخابات شکست دروغ و بداخلاقی بود و امیدوارم ایشان هم تابع اخلاق و صداقت باشند.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه فکر می کنید چه میزان از کابینه روحانی را اصلاح طلبان تشکیل می دهد، اظهار کرد: اصلاح طلبان بارها گفته اند که هیچ سهم خواهی ندارند، آنها مطالباتی دارند که در هر دولتی که باشد آن را پیگیری خواهند کرد.
این نماینده سابق مجلس تاکید کرد: آن چیزی که اصلاح طلبان می خواهند این است که آقای دکتر روحانی در آن برنامه هایی که ارائه کردند و در آن مواضع که گرفتند موفق باشند.
وی با بیان اینکه اصلاح طلبان از هرگونه کمک و حمایتی در این خصوص دریغ نخواهند کرد، گفت: اگر آقای روحانی صلاح بدانند که از ما استفاده کنند ما کمک خواهیم کرد و اگر هم صلاح ندانند، همانطور که در این هشت سال در حکومت نبودند و در زیر فشارهای سنگین بودند اما فشارها را تحمل می کردند و در جامعه نفوذ داشتند، کارهای خود را انجام خواهند داد.
انتقاد تند کیهان از خاتمی
روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه ذیل تیتر «تلاش یکی از سران فتنه برای مصادره رأی مردم» نوشت:
تقلای یکی از سران ورشکسته فتنه سبز برای خروج از موضع اتهام و مصادره حماسه ملت ایران آغاز شد.
خاتمی در حالی که 5 روز درباره انتخابات ریاست جمهوری سکوت کرده بود، دیروز در دیدار عدهای از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران گفت: آقای روحانی شخصیت شناخته شده، توانا، خوب، امتحان داده، مورد احترام و دارای مواضع روشن است که ما هم همین را میخواهیم. اگر یکی از کسانی که اصلاح امور را میخواست اما اصولگرا بود و میدانستیم اهداف ما را پیگیری میکند؛ از او هم حمایت میکردیم. زیرا ما گفتمانمان را میخواهیم، ما میخواهیم مملکتمان نجات یابد، ما میخواهیم کشورمان در دنیا جایگاه خود را پیدا کند و جایگاه مردم ما در جهان ارتقاء یابد.
او با جا زدن دعاوی افراطی و ساختارشکنانه مدعیان اصلاحطلبی در دل گفتمان اعتدال گفت: در دل این گفتمان (اصلاحطلبی)، اعتدال و بهرهگیری از همه نیروها در کشور نهفته است. گفتمان اصلاحات گفتمانی است که میکوشید سیاست را اخلاقی کند و نه اینکه دین و اخلاق را سیاسی کند و سیاست را نظرگاه تنگ گروههای خاصی بداند. این گفتمان از نظر اصلاحات درست نیست و براساس نظر اصلاحات سیاست باید در خدمت اخلاق و دین باشد.
خاتمی همچنین گفته است: در این انتخابات معلوم شد که مردم چه میخواهند و راه نجات مملکت کدام راه است. این کار با آرامترین راه انجام شد؛ ما آرامترین انتخابات را داشتیم؛ در عین نگرانیها و دلهرهها مردم نشان دادند که رشید هستند و راه خودشان را میخواهند و نشان دادند نظام را میخواهند، نه تغییر نظام را، ولی از اوضاع راضی نیستند.
او در واکنش به اظهارات صریح حسن روحانی که در کنفرانس مطبوعاتی تصریح کرد رئیس جمهور همه ملت ایران است و نه گروهها و اشخاص خاص، گفت: حرف ایشان درست است... خدا را سپاسگزاریم که اصلاحطلبی رشد و اخلاق خود را نشان داد و با تمام وجود در صحنه تأثیرگذار بود، از هیچ کس هم سهمخواهی نداریم.
خاتمی در ادامه گفته است: یک رویههایی در کشور ایجاد شده که با کمال تأسف به عنوان گفتمان انقلاب مطرح شده است و گویی بقیه ضدانقلاب هستند. نه! اتفاقاً ما از انقلاب دفاع میکنیم. اینکه رهبر گرامی در روز انتخابات میگویند کسانی که مخالف نظام هستند هم بیایند رأی دهند، من این را سیاست کلی میدانم؛ نه آنکه برخی میگویند هر مخالفی باید نابود شود و تمام افراد با سابقه با تهمت جاسوسی کوبیده شوند. اگر ما یک روز گفتیم زنده باد مخالف من، میبینیم که رویکرد نظام همین است. یعنی آقای مخالف! خانم مخالف! تو بیا رأی بده، تو هم شهروند این کشور هستی و حق داری؛ تو هم باید مورد احترام باشی؛ تو هم باید در سرنوشت شرکت کنی! این رویکرد بسیار جالبی است. وقتی گفته میشود رأی مردم حقالناس است و این از حق الله با اهمیتتر است، آدم یاد جمله امام میافتد که گفت «میزان، رأی ملت است».
اکنون با عنایت به همین اظهارات جا دارد بپرسیم که آیا ایجاد بلوا و آشوب به خاطر ناکامی در انتخابات سال 88 آن هم با فاصله 11 میلیون رأی، «برای ارتقای جایگاه ایران در جهان بود یا جفا در حق حماسه ملی 40 میلیون نفری؟ آقای خاتمی شما نبودید که به طور متعدد در جلسات محفلی تصریح کردید قطعاً در انتخابات (88) تقلب نشده اما علناً پای آشوبطلبی محافل ضدانقلاب ایستادید و حتی در همین انتخابات اخیر- یک ماه پیش- از سر نفاق مدعی شدید «حق نداریم بیش از آنچه میخواهند رأی بیاوریم»؟! آیا آن قانونشکنی و آشوبطلبی که دشمنان یک ملت بزرگ را گستاخ و امیدوار کرد، کمترین بویی از دینداری، اخلاق و اعتدال با خود داشت که امروز از این کلمات والا هزینه میکنید؟ آیا نام نیرنگ، خودکامگی و همراهی با هتاکان به جمهوری اسلامی، ولایت فقیه و ساحت امام حسین علیهالسلام را میتوان اصلاحطلبی و اعتدال و اخلاقگرایی گذاشت؟
مردم فقط امروز نبود که آرامش میخواستند، 4 سال پیش هم حق داشتند فارغ از اینکه به کدام نامزد رأی داده و در سرمایهگذاری 40 میلیونی شرکت کردهاند، امنیت و آرامش داشته باشند و شما به اعتبار بازی در سناریوی از پیش طراحی شده سرویسهای جاسوسی آمریکا و اسرائیل و انگلیس،این حق بزرگ را از مردم دریغ کردید. چرا صریح توضیح نمیدهید که بر مبنای کدام سنخیت، با معرکهگیری گروهک تروریستی منافقین و ریگی و گروهکهای ورشکسته سلطنتطلب و بهائیت در فتنه سبز همداستان شدید؟ و از نخستوزیر رژیم صهیونیستی این تاییدیهها را گرفتید که «جنبش سبز سرمایه بزرگ اسرائیل است» و «جنبش سبز به نیابت از ما با جمهوری اسلامی میجنگد». راستی آن روز که روی جمهوری اسلامی خط کشیدند و به نفع آمریکا و اسرائیل شعار دادند کجا بودید که شعار اعتدال و انقلاب و اخلاق سر دهید یا دم از «میزان، رای ملت است» بزنید؟! هنوز هم حقالناس 40 میلیون نفر به گردن شما سنگینی میکند و این جنایت و جرم بزرگ با تظاهر به حمایت از رئیس جمهور جدید که علنا علیه فتنهگران موضع گرفته، از گردن شما ساقط نمیشود. به عنوان مثال آقای حسن روحانی درباره فتنهانگیزی روز 25 بهمن تاکید میکند: در روز 25 بهمن عده معدودی به بهانه حمایت از مردم مصر و تونس به خیابانها آمدند که اتفاقا در شعارهای آنها حمایتی از مردم مصر و تونس به چشم نمیخورد و متاسفانه با شعارهای ضد انقلابی، موجبات خوشحالی و بهرهبرداری آمریکا، رژیم صهیونیستی و ضد انقلاب را فراهم آوردند و موجب ناراحتی قاطبه مردم شریف ایران شدند. در واقع این حرکت ضد اسلامی و ضد ملی، از یک سو میخواست فریاد قاطعانه ملت ایران در روز 22 بهمن را تحتالشعاع قرار دهد و از سوی دیگر وسیلهای برای انحراف افکار مردم منطقه از دشمنان اصلی یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی و شکست اخیر آنان گردد. در حالی که مردم در روز 22 بهمن به شکلی کاملا باشکوه حمایت خود را از حرکتهای آزادیخواهانه در منطقه اعلام کرده بودند، اقدامات نابخردانه و فتنهگرانه صورت گرفته در روز 25 بهمن تنها به نفع استکبار و ضد انقلاب بود. به دنبال این موضوع متاسفانه ما شاهد بودیم که رسانههای خبری در سطح جهانی به جای توجه دادن به رویدادهای مهم منطقه که بیش از همه برای آمریکا و اسرائیل نگران کننده بود، توجه مردم جهان را به سمت رویداد کوچکی جلب کردند که بیش از همه موجبات خشنودی آمریکا و اسرائیل را فراهم کرده بود. حرکت 25 بهمن گروهی فریبخورده کاملا محکوم است و قوه قضائیه باید براساس وظایف ذاتی خود نسبت به این حرکت ضد انقلابی اقدام نماید.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 26,دسامبر,2024